Ziua buna, prieteni pescari!

A sosit timpul sa va divulgam informatiile si detaliile care au contat in partida din data de 15/16.03.2018 pe balta Magura9.

O partida plina de surprize, partida ce s-a desfasurat pe o durata de 24h pe standurile 17 si 18, principalii protagonisti au fost Jhon de la Procrap si Mihai & Sergiu din cadrul FSM Carp Team. ajunsi pe balta in jurul orei 6:30 dimineata, deja aveam sa ne intalnim cu prima surpriza placuta…Drumul de pe balta Magura9 urmeaza a fii “reparat”, deja s-au inceput lucrarile dupa cum veti vedea in pozele de jos siiii…acele cabanute de pe pontoane au avut parte de un “upgrade”, acoperisul a fost imbunatatit prin adaugarea unui strat de folie de plastic groasa si peste aceasta un strat de stuf dens ce va impiedica ploaia sa mai patrunda in interior, felicitari administratiei acestei minunate balti.

 

Sa revenim la pescuitul propriu zis, Fsm – ponton 17, trei dintre lansete au fost cu monturi finute, riguri scurte de 2-4cm, pop-up mic roz, plastice, boabe de floricele toate acestea fiind insotite de un momitor cu o nada formata din Ground Bait de la CarpDiscount aditivata cu CSL si Aditiv de Afine plus seminte mici preparate de acasa si pelete de 3mm, si o lanseta izolata cu plumb pentru pasta si bila mica solubila de 10-12-14-16, la inceputul partidei am avut lansetele date “evantai”, prima la 30-40m, a doua la 60-70m, si ultimele 2 lipite de malul din fata…Procrap, Jhon – ponton 18, riguri putin mai lungi, ca si momeala / nada a folosit acelasi lucru pentru ca aveam incredere in strategia stabilita si respectiv in nada facuta cu mentiunea ca el a avut lansetele date intre 40-75m. Cam astea au fost prezentarile standurilor separat si acum urmeaza sa prezint strategia si deznodamantul general. Am sesizat din start ca apa este foarte tulbure si rece, am stiut de atunci ca va fi o misiune destul de grea sa aducem mustaciosii aproape de acul nostru, am hotarat sa schimbam lansetele la 1:30h, sa dam mai mult timp nadei sa-si faca efectul, ne grupasem cu scaunele pe standul 18, in liniste, supraveghand apa, cautand un semn din partea crapului, dar…in zadar, era o liniste deplina pana cand statia mea efectiv m-a speriat cu o trasatura foarte frumoasa si asa am punctat primul peste, un crap sanatos cantarind 7kg, venise la lanseta data la 70m cu o montura whity pool dupa doar 2 ore jumatate de la instalarea pe standuri, cu un zambet larg pe fata, speram la ce e mai bine.

A urmat o perioada efectiv moarta timp de 8 ore, pana m-am “enervat” eu si am ales sa schimb bila sau mai degraba producatorul bilei pe lanseta cu care pescuiam izolat cu plumb de pasta si imediat s-a vazut ca a fost o mutare inspirata urmand sa mai capturam 3 crapi in decursul a 3 ore doar la acea lanseta, crapi intre 7 si 11kg

Odata cu lasarea intunericului, pe ambele standuri exista zone interesante chiar in malul de unde pescuim asa ca am decis sa mergem in liniste pe langa mal, sa aruncam 2-3 bulgari mici si 2 maini de seminte la 5-10m de mal si sa plasam 2 dintre lansete acolo si cu doua sa pescuim tot la interceptie in fata. Imediat dupa ora 23:00 a inceput un mini recital, avea sa puncteze si partenerul Jhon cu primul crap exact la o lanseta aruncata in mal la un pop-up mic, roz, acesta a fost startul unei noptii “fara somn”, odata la o ora, o ora si jumatate, eu sau partenerul eram treziti de sunetul statiei, un sentiment unic! La sfarsitul partidei adunasem impreuna un total de 16 pesti, P17- 10 pesti dintre care unul de 11 kg si doi de 9 iar P18 – 6 pesti cu greutati cuprinse intre 5-8kg.

Inainte de incheiere, tin sa precizez ca s-a prins si captura zilei, un superb crap comun de 15.8Kg prins la un pop-up micut, pe standul 21, a fost singura trasatura a partidei, o partida de 12h, dar a meritat toata asteptarea, felicitari protagonistului! Stancu Florin

 

Speram ca mica noastra “povestioara” sa nu va plictiseasca si sa va ajute in momentele petrecute pe balta. Fire intinse si fum din tamburi!!!

Please rate this