Absolut toate materialele PVA joaca un rol deosebit de important ,lucru care ne ajuta pe noi sa punem pe salteaua de receptie mai multi mustaciosi .
Exista diferite tipuri de materiale PVA si aici reamintim clasici saculeti solubili , ajungand chiar pana la pungi solubile in interiorul carora putem pune chiar si lichide , evident PVA Friendly.
Au o aplicabilitate care acopera cam toate stilurile de pescuit incepand de la cel lansat – plantat cu barca cu motor-plantat cu navomodel.
Am sa fac un top 2 materiale PVA pe care le folosesc cu incredere si le voi pune in ordinea randamentului pe care l-am avut folosind aceste accesorii:

Pungile PVA .

Pungile PVA sunt produse de numeroase firme , insa recomand cu incredere folosirea unor astfel de materiale solubile produse de firme precum Korda si Fox.

Exista diferente intre cele doua mari branduri privind aceste pungi solubile , diferente nu calitative ci privind modul de umplere al acestor pungi.

Sistemul de PVA Bags de la fox se numeste Rapid Loader ( incarcare rapida) sistem care consta intr-un modul de incarcare ( un tub realizat dintr-un plastic modelabil , un inel de plastic prin care se realizeaza dimensiunea tubului ,pentru ca exista mai multe variante de marimi a pungilor pva , deci vorbim de diametre diferite si evident pungile solubile).

Korda vine pe piata cu un sistem mult mai simplu de pungi solubile , care nu implica niciun fel de tub de incarcare insa incarcarea acestei pungi este putin mai minutioasa , necesara fiind o atentie putin mai mare si un pic de rabdare ( mai multa ) pentru realizarea pungii.
Acest sistem consta in 2 componente , primul fiind setul de 25 de pungi solubile si 2 fiind un plastic cu 2 capse prin care se realizeaza o lopatica care ajuta la umplerea pungilor solubile.
Avantajul acestor pungi este acela ca putem pune in interiorul lor absolut orice fel mixuri de pelete , seminte , boiliesuri sfaramate in Krusha chiar si lichide precum spuneam mai sus , insa cu mentiunea de a fi PVA Friendly.
Avantajul unor pungi PVA este acela ca , oricat de bine am comprima punga in interiorul ei mai ramane aer. Atata timp cat nu gaurim punga cu o croseta , aceasta la contactul cu apa va avea efectul unui pop-up imens , tinand montura noastra putin timp in suspensie , apoi asezandu-se usor pe substrat. Prezinta un real avantaj in momentul in care ne confruntam cu un susbtrat cu mult namol.

Saculetii Solubili

Cu siguranta cel mai simplu mod de a avea langa carlig un suport PVA , insa putin mai limitat privind particularitatea nadelor pe care le putem introduce in interiorul acestora.
Exista si aici , la fel ca si la pungi diferite diametre si tesaturi a plasei pva.
Exista tesaturi cu ochiuri dese si mici , dedicate pescuitului cu seminte de diferite dimensiuni si prafuri pentru a creea efectul de nor , pescuit dedicat in mod deosebit tenului.

Un alt tip de tasatura este cea cu ochiurile mari , unde deja ne gandim la folosirea particulelor de dimensiuni ceva mai considerabile precum , boiliesuri intregi sau jumatati , pelete de dimensiuni mari si chiar pentru porumb sau alte seminte mari.

Pe langa dimensiunea ochiurilor discutam si despre timpul de dizolvare a saculetilor , aici intalnim 2 tipuri de timp de dizolvare : Fast Melt ( dizolvare rapida) si Slow Melt ( dizolvare lenta).

P.S: Un lucru important privind folosirea saculetilor solubili cu ochiuri mici este acela ca putem apela la viermi in sezonul rece si ii putem introduce in interiorul saculetului .

Iar ca pont pentru ca viermusii sa nu topeasca pva-ul cu umiditatea lor , acestia este de preferat sa fie tinuti intr-un method mix sau chiar malai pentru a absorbii umezeala.

 

Autor : Andrei I

Please rate this